Terug naar nieuws overzicht 26 maart 2024

Theatertour Positieve Gezondheid

De theatervoorstelling Dromen Vangen heeft maar liefst vier keer plaatsgevonden in de Kop gemeenten.

Na het succes van de voorstelling op Texel afgelopen juni, gaven ook de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon invulling aan de vraag: Hoe kunnen we elkaar inspireren en samen groeien naar een wereld waarin Positieve Gezondheid overal terug te zien en te voelen was? Na afloop van de voorstellingen was er in het inspiratiecafé gelegenheid om hierover van gedachten te wisselen.

Voorstelling ‘Dromen Vangen’
De voorstelling ‘Dromen Vangen’ startte met een crash course positieve gezondheid, gevolgd door verschillende scènes, die op professioneel en privé vlak heel herkenbaar waren. Hoe vergrootten we veerkracht, vertrouwen en lef bij onszelf en bij de mensen om ons heen? En hoe voerden we een betekenisvol gesprek, bijvoorbeeld op school, in de wijk of op het sportveld? Zowel tijdens de voorstelling als in het inspiratiecafé werden aanwezigen uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan over best practices, kansen en dromen.

Voor de voorstelling waren professionals uitgenodigd uit de zorg, welzijn, het onderwijs of de sport en medewerkers van de betrokken gemeenten. Om het gesprek ook echt samen met inwoners te kunnen voeren was iedereen welkom om een vriend, vriendin, familielid, buurman of buurvrouw mee te nemen die zich betrokken voelde bij deze verschuiving.

Meer nieuwsberichten